Recepta amb albergínia: amanida freda de polp i albergínia
Una amanida amb albergínia diferent i sorprenent que encantarà a tota la família.

Els ingredients
per a 4 persones
- 2 albergínies en làmines fines
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra i una mica més per amanir
- 1 gra d’all laminat
- 1 bitxo vermell fresc sense llavors i picat
- 1 cullerada de julivert picat
- 175 ml de vinagre de vi blanc o de poma
- 1 kg de polp bullit
- 2 cullerades de tàperes en salmorra
- 12 olives negres desossades i laminades
- 4 tomàquets a grillons
- 4-5 fulles d’alfàbrega
- sal
- pebre negre recentment mòlta
La preparació
1 Escalfar una paella antiadherent, segellar l’albergínia per tots dos costats i posar en una enciamera. En una altra paella, escalfar l’oli amb l’all i el bitxo, afegir el julivert i el vinagre, portar a ebullició i abocar sobre les albergínies. Remoure bé, amb delicadesa, i deixar marinar 2 hores.
2 Tallar el polp a rodanxes fines. Posar en l’enciamera al costat de les albergínies, afegir les tàperes, les olives, salpebrar i barrejar. Es pot tornar a guardar en el refrigerador fins al moment de servir. Just en aquest moment, amanir amb oli, adornar amb el tomàquet i l’alfàbrega i servir de seguida.