banner mercat de la terra

Slow Food i el Mercat de la Terra de Sitges

Què és un Mercat de la Terra Slow Food

Un Mercat de la Terra Slow Food és aquell constituït per productors a partir de la filosofia Slow Food i el gestiona gent local. Aquests mercats són importants llocs de trobada social, on els productors ofereixen aliments sans i de qualitat directament als consumidors, a preus justos i amb la garantia d’haver produït de forma local, artesanal, tradicional i sostenible. A més es concedeix una importància particular a la salvaguarda de la cultura gastronòmica i la biodiversitat local.

La propera cita serà aquest dissabte dissabte 2 de juny de 2018
de 10 a 14,00 hores,
a la plaça de Catalunya, a Sitges

Els Mercats de la Terra tenen com a objectiu crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per pagesos, ramaders, pescadors i transformadors, seguint un protocol de producció que respon als conceptes de BO, NET I JUST, amb productes que siguin locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.

mercat de la terra sitges Aquesta proposta tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes. Amb el coneixement més profund del que comprem ens transformem en coproductors en quant entenem millor què significa viure de la pagesia o de la transformació de productes agropecuaris per una banda i per l’altra motivem la gent productora a fer-lo millor en la recerca de tècniques que preservin el gust, la diversitat alimentària i l’ambient. El contacte directe entre consumidor i productor és la manera més eficaç per arribar a la coproducció i els mercats pagesos són la forma més adient i agradable per a reforçar-la.

espigalls brotons col brotonera mercat de la terra slow food sitges 

Què és Slow Food

 

Slow Food és una associació eco gastronòmica sense ànim de lucre finançada pels seus membres.

Es va fundar en 1989 per contrarestar la fast food i la fast life, impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la falta d’interès general per la nutrició, pels orígens, els sabors i les conseqüències de les nostres eleccions alimentàries.

Avui, amb més de 100.000 membres a tot el món, fomenten una nova lògica de producció alimentària, desenvolupen programes d’educació alimentària i actuen a favor de la biodiversitat.